8. 6. 2013

Festivals



Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina Advanced Writng

Učitel: Delia Brown (from USA, live in Italy)

Studenti: Mikki, Trang, Gianni, Destiny, Huan (Asia, Europe


Docela se mi začalo líbit, jak má Delia hodiny naplánované a celé rozdělené. Sice to nedává moc prostor nějakému velkému debatování mimo, ale zase víte, co se během hodiny bude dít.

 Have you ever been to a music festival?  What was it like?
Naše první otázka. Byla jsem překvapená, že v celé skupině jsme byli asi jen tři, kteří někdy byli na festivalu. Čekala jsem, že každý odpoví, že samozřejmě byl. Ale pak jsem se nad tím zamyslela, a tenhle styl opravdu nemusí být pro každého. Nicméně si myslím, že o hodně přicházejíJ.
V druhé části nám Delia ukazovala na tabuli různé obrázky. Naším úkolem je bylo popsat a přiřadit jim adekvátní větu z výběru. Někdy jich šlo přiřadit i více, ale vždy alespoň jedna.
1.  We had a great time!
2.  We danced all night.
3.  I went with my two flatmates.
4.  When he finished that ballad you could hear a pin drop.
5.  He walked onto the stage in a red suit and stole the show.
6.  It was a beautiful, sunny day.
7.  It was crowded, but there was still plenty of room to sit on the grass.
8.  There were all different kinds of music.  One guy even played two saxophones at the same time!
9.  There were dancers wearing colorful costumes.
10. At one point, we made a samba train that snaked around the stage.

V další části bylo naším úkolem rozhodnou, která z vět je pozitivní, neutrální a která je negativní. To bylo poměrně jednoduché, takže jsme to měli během chviličky hotové.
1.  I strongly recommend that you apply for a job at this company.
2.  I learned a lot from my experience , but I must say that in all honesty, I cannot recommend working for this company.
3.  I'm not sure it's exactly what you're looking for, but it worked out quite well for me.
Poslední částí byl „Writing“. Náš kamarád Jan nám napsal dopis, ve kterém se ptá na naší práci a jestli si myslíme, že by ho něco takového bavilo. Měli jsme k tomu i několik podkladů – Janům dopis a naše zápisy z diáře.
Jan's Letter
Do you think I’d like the job? Most of all I want to hear plenty of music. I’d like to make enough money for a holiday too. If I could use my English and get useful work experience, that would be great!
Cheers,
Jan

Your Diary
July 2: Boring office work! No chance to learn anything. I answer the phone and make coffee.

July 10: Pay day! Things are improving! The money’s not bad.

July 15: Did some translation and dealt with enquiries from English visitors.

July 22: Another free visit to festival!

Měli jsme na tom pracovat ve dvojicích, ale bohužel moje partnerka měla nějaké potíže s připojením a nemohly jsme se vůbec domluvit, tak mi nezbylo nic jiného, než napsat celý dopis sama. Což mi ovšem až tolik nevadilo, protože jsem si to mohla udělat podle sebeJ.
Můj dopis vypadal takto:
Hello Jan,


it wasn’t a very interesting job in the first week, but it got better after some days. At first, you’ll just have to do office work, but then you’ll speak more English and work with other people. I’ve got more progress than before. I was familiar with lots of new people from all around the world and some of them became my friends. And if you’re lucky you can receive free tickets to festivals. There are a lot of people, great music and nice atmosphere. This company organise rock festivals, blues ones, jazz or classical and pop festivals, too. You can choose which one do you like the most. So, it’s your choice, but I think it would be a good job for you.


See you soon,

Tereza and Destiny



Žádné komentáře:

Okomentovat