8. 6. 2013

Word Play



Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina Word Play

Učitel: Iffaf (USA)

Studenti: Burak, Chandan, queen, Sermin, gurkans, Melih, Nisa (Asia, Europe)


Dnešní hodina by se dala rozdělit na dvě velké části. První by byla strange questions a druhá poems.

Hned na začátku nám Iffaf řekla: „ Ask me any kind of strange question you want. Polite questions of courseJ.“ Nikdo jsme moc nevěděl, co po nás chce a nebo nás žádná zvláštní otázka nenapadla. Ale hned po chvíli jsme dostali vysvětlení v podobě notecard. Bylo tam 72 podivných otázek. Pro představu tu mám pár příklad:

            What is your favorite way to eat a cockroach?
Do you enjoy swimming when it is snowing?
Why don't you want Christmas presents this year?
How did you escape from the alien space ship?
Would you ever wear your mother's dress to your all boys high school?
Did your parents ever have children?
Would you rather kiss a crocodile or a bear?
Are couch potatoes good to eat?
Why do you make your bed in the morning?
Why do you look at yourself in the mirror?

           
Těch 72 otázek mezi nás rozdělila, že jich měl každý „na starost“ asi 10 a někteří je měli i společné, protože nás zde bylo více. Naším úkolem bylo, nastudovat si detailně našich 10 otázek, abychom jim opravdu rozuměli, popřípadě si přeložili nějaká slovíčka. Po pár minutách, kdy jsme všichni měli hotovo, jsme se mezi sebou na naše otázky ptali. Fungovalo to tak, že každý jednou odpověděl a po tom, co odpověděl, tak se zeptal někoho dalšího na jinou otázku. Bylo to docela zajímavé a taky zábavné. Poté jsme byli rozděleni do dvojic a ve dvojici pomocí private call odpovídali dále na všechny otázky. Měla jsem moc milou partnerku a byla jsem překvapená, jak moc velkou máme obě fantazii, když jsme si střídavě pokládaly ty nejzvláštnější otázky.

Další částí naší hodiny byly „poems“, tedy krátké básně. Dostali jsme link: http://www.poemhunter.com/poems/funny/, na kterém bylo pár básní, které jsme si střídavě přečetli. Poté bylo naším úkolem vybrat si některé z témat: http://www.poemhunter.com/poems/ , napsat ho do chatu, abychom neměli s někým stejné, a potom si vybrat báseň, která se nám líbí ze všeho nejvíce.
Myslím, že všechny byly svým způsobem zajímavé, ale nakonec jsme se shodli, že nejlepší byla:








Žádné komentáře:

Okomentovat